Home Sekstips Welke maat condoom heb je nodig?

Welke maat condoom heb je nodig?

199
0
Net69 Blog: Welke maat condoom heb je nodig? Foto van hand met condoom voor bedpartner

We praten er eigenlijk te weinig over: de maat van onze condooms. Be de sexuele voorlichting vroeger op de middelbare school kregen we wel te zien hoe we een condoom om moesten doen, maar er werd weinig verteld over de verschillende maten.
En gek genoeg zijn er veel mannen die er nauwelijks tijd en moeite in steken. En daar ben ik helaas zelf ook schuldig aan. Een lange tijd kocht ik simpelweg het algemene huismerk condooms terwijl deze vaak veel te strak zaten: iets wat mijn prestaties tussen de lakens zeker niet verbeterde! Maar liefst 40% van de mannen hoort eigenlijk een andere maat dan de standaard condoom te gebruiken, terwijl uit verkoopcijfers blijkt dat dit percentage veel lager ligt.

Net69 Blog: Welke maat condoom heb je nodig? Foto van hand met condoom voor bedpartner

Aangezien je dit blog al aan het lezen bent zit je dus op de goede weg! Steek er gewoon eventjes tijd in om uit te zoeken welke condooms het beste bij je passen: en het zal de seks de rest van je leven verbeteren!

Waarom de juiste maat condoom belangrijk is?

De juiste maat condoom is een stuk belangrijker dan veel mannen denken. Voor het gevoel sowieso: een te strakke condoom kan het bloed afknijpen, en dit komt je stijve pik niet altijd ten goede! Een beetje knellen soms wel opwindend werken en zelfs je snikkel wat harder maken, maar het moet wel leuk blijven.

De juiste maat condoom is niet alleen maar voor jouw gevoel, maar ook voor de bescherming. Je wilt toch niet lopen rondklooien met dat rubber en dat het condoom vervolgens nutteloos blijkt omdat het scheurt of zelfs afglijdt! En niemand wordt er vrolijk van om weer een soa-test te moeten ondergaan en zelfs voor de zekerheid de morning-afterpill te moeten nemen.

Net69 Blog: Welke maat condoom heb je nodig? Foto van hand met condoom voor bedpartner

Mocht je een strakke condoom fijn vinden vanwege dit ‘afknijp gevoel’, dan is het aan te raden misschien eens een cockring te gebruiken. Zo wordt de bloeddoorloop nog steeds afgeknepen, terwijl je wel een normale maat condoom kunt gebruiken zodat de seks veilig blijft en het risico op het scheuren van de condoom aanzienlijk afneemt.

Welke maat condoom heb je nodig?

De lengte van de condoom is eigenlijk niet echt belangrijk: je hoeft de condoom namelijk niet helemaal uit te rollen. Een uitzondering is natuurlijk als het condoom te kort is, al is dit zelden het geval. Mocht dit wel vaak voorkomen dan zul je even specifiek ook op lengte moeten gaan zoeken. 

Het belangrijkste bij het vinden van de juiste condoom is namelijk de omtrek. Deze wordt gemeten in milimeters en dit wordt ook wel de ‘nominale breedte’ genoemd. Je kunt op de verpakking van condooms deze maten vinden. Zo is een nominale breedte van 52 of 53mm de standaard condoom. 

Wil je precies weten welke condoom het beste voor je is? Pak er even een geile porno-film en een meetlint bij en reken jouw ideale nominale breedte uit!

Net69 Blog: welke maat condoom heb je nodig - tabel maten

Je hoeft de lengte van je erectie niet te meten, tenzij je het ook handig vind voor toekomstige blufverhalen. Om de juiste maat condoom te vinden is de lengte dus niet nodig. Daarvoor hoef je enkel de omvang te meten.

De omvang meten doe je met een meetlint. Pak het dikste punt van je stijve lul en doe het meetlint er omheen. Lees vervolgens het aantal cm’s af en gebruik de tabel om de beste nominale breedte voor je te vinden.

Het kan trouwens zijn dat je een slechte dag hebt: Erecties kunnen nogal eens verschillen. In dat geval is het aan te raden meerdere malen op verschillende tijdstippen te meten en het gemiddelde van de uitkomsten te gebruiken.

Daarnaast passen sommige merken simpelweg beter dan andere merken. Dit is dus een kwestie van proberen wat je fijn vind.

Welke soort condoom kun je het beste kiezen?

Er zijn verschillende soorten condooms verkrijgbaar, elk met eigen unieke kenmerken en voordelen. Welk soort condoom je kiest is vooral afhankelijk van de smaak van jou en je bedpartner. Hou je van ruigere seks, dan kun je bijvoorbeeld beter een dikkere/versterkte condoom kiezen. Hier een kleine opsomming van de meest voorkomende soorten condooms: 

Standaard condooms: Dit zijn de meest voorkomende soorten condooms, gemaakt van latex en beschikbaar in verschillende maten en stijlen.

Latexvrije condooms: Voor mensen met een allergie voor latex zijn er ook condooms verkrijgbaar die zijn gemaakt van materialen zoals polyurethaan of polyisopreen.

Dunne condooms: Deze zijn gemaakt van een dunner materiaal en bieden een meer natuurlijke gevoel tijdens de seks.

Versterkte condooms: Deze hebben extra versterking aan de basis of de top en zijn speciaal ontworpen om extra bescherming te bieden tijdens ruigere seks.

Gel-gevulde condooms: Deze zijn gevuld met een glijmiddel op waterbasis of siliconebasis en bieden extra glijmogelijkheden en comfort tijdens de seks.

Gekrulde condooms: Deze hebben een opgerolde rand aan de bovenkant die de clitoris moet stimuleren en extra genot bieden aan de partner.

Condooms met een smaakje: Deze zijn beschikbaar in verschillende smaken en zijn speciaal ontworpen voor orale seks.

Hopelijk weet je nu genoeg over condooms om de perfecte condoom voor jezelf te vinden: hierdoor hou je de sex veilig en fijn. 

Veel neukplezier!

Previous articleDe smaak van je sperma verbeteren
Next articleSchaamhaar scheren voor beginners: veilig kale ballen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here