Home Sekstips Schaamhaar scheren voor beginners: veilig kale ballen

Schaamhaar scheren voor beginners: veilig kale ballen

252
0
Net69 Blog: Schaamhaar scheren: kale ballen. wasbak vol met haar. Foto van Unsplash

Het is populair om je schaamhaar goed bij te houden. Maar liefst 95% van de Nederlanders houdt zich in enige vorm bezig met het bijhouden van die haren daar beneden. Hoewel het percentage onder vrouwen hoger ligt, is het de afgelopen 15 jaren ook steeds normaler geworden voor ons mannen om ons met ‘manscaping’ bezig te houden.

Steeds meer mannen vinden het belangrijk hoe de schaamstreek erbij ligt en hun balzak erbij hangt. Zo kiest 38% van de mannen om het allemaal volledig glad te scheren. En maar liefst 12% trimt het in ieder geval bij. Je schaamhaar enkel trimmen is zonder ervaring nog wel te doen, maar het echte ‘manscaping’ kan de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Vooral het helemaal glad-scheren is niet zonder enig gevaar. Je wilt namelijk niet per ongeluk je hele balzak openhalen of een ader op je paal doorsnijden. Zo’n bloedworst kun je voorkomen door de volgende tips te volgen.

Net69 Blog: Schaamhaar scheren: kale ballen. Benodigdheden werktuig

Manscaping: Waarom je schaamhaar scheren?

Er zitten veel voordelen aan het scheren van je schaamhaar.
Enkele redenen zijn bijvoorbeeld: 

  • Schaamluizen zijn verleden tijd

Zonder schaamhaar geen schaamluis. Deze vervelende beestjes leggen graag hun eitjes in je harige schaamjungle. Zonder jungle: geen eitjes en dus geen jeukende schaamstreek meer. 

  • Je voelt je sexier, zelfvertrouwder en schoner

Net zoals je je beter voelt wanneer je net je baard bijgeschoren hebt, voel je je ook beter als je schaamstreek op orde is. Dit zorgt er niet alleen voor dat je je schoner voelt, maar daardoor ook een stuk sexier! Uit onderzoeken blijkt dat mannen die hun schaamstreek bijhouden zich ook minder geremd voelen tijdens het seksen met een bedpartner. Ook lijkt door een geschoren schaamstreek je pikkie een stukkie groter, wat voor meer zelfvertrouwen zorgt! En dit resulteert er ook wederom in dat je met meer zelfvertrouwen het bed induikt. 

  • Je wordt vaker gepijpt

Uit onderzoek blijkt dat mannen die hun schaamhaar bij houden vaker orale seks ontvangen. Het is logisch dat mannen die seksueel actief zijn sowieso meer aandacht besteden aan het voorkomen van een uitgroeide jungle in hun broek, maar het is ook logisch dat een partner liever aan het werk gaat daar beneden als het niet iedere keer ook een flosbeurt met zwart kroeshaar betekent.

Net69 Blog: Schaamhaar scheren: kale ballen. Summer Fox klaar voor orale seks

Summer Fox vind het heerlijk in deze video.

Veilig je schaamhaar scheren zonder bloedbad

Er zijn verschillende manieren om je schaamhaar te verwijderen. Zo gebruiken sommige mannen ontharingscreme en voor het trimmen van je schaamhaar heb je enkel een fatsoenlijk apparaat nodig. Wil je echter volledig glad, dan is het wel handig om volgende tips op te volgen. Je wilt namelijk niet gewoon een beetje zitten rondkloten met een mesje en het risico lopen dat je die rimpele balzak van je openragt. Een bloederige zak of een bloedworst is geen pleziertje!

Ten eerste: we raden aan om je schaamhaar onder een warme douche te verwijderen. Door de warmte van de douche worden je haren zachter en je huid soepeler.

Zorg dat je de volgende items binnen handbereik hebt: 

  • Een nieuw scheermesje met bescherming: Ik hergebruik die van mij nog al eens, maar eigenlijk is het beste om een nieuw mesje te pakken.
  • Een schone, zachte handdoek
  • Een schaar: zonder roest, niet te klein en niet met scherpe uiteinden. Het liefst 1 die je alleen voor je schaamstreek gebruikt en niet ook straks nog de plastic verpakking van de kipsate stokjes mee moet open knippen.
  • Scheerschuim of gel
  • Evt. een desinfecterend product.
  • Sta je lekker onder de warme douche en heb je alle benodigdheden in de buurt? Dan kunnen we aan de slag! 

Het scheren is gemakkelijker als je zorgt dat je een halve stijve hebt. Dit trekt de rimpelige balzak wat strakker en hoef je die balzak niet zo excessief strak te trekken. 
Beetje soppende inspiratie nodig??
Kijk deze geile douche scene van Daphne Laat en Curved Marvin!

Net69 Blog: Schaamhaar scheren: kale ballen. Daphne Laat in de douche met Curved Marvin

Zijn je schaamharen wat aan de lange kant, knip ze dan eerst voorzichtig zo kort mogelijk met de schaar. 

Sop vervolgens de hele schaamstreek met een douchegel of scheerschuim in en spoel het schoon met heet water (dit opent de poriën). Nu kan het scheren beginnen! 
Zoals gezegd: het beste is dus om een nieuw mesje te gebruiken, dit maakt het hele proces een stuk makkelijker.

**Er zijn trouwens allerlei speciale producten op de markt om het je nog gemakkelijker te maken: maar we begrijpen dat je bij een eerste keer niet direct hele investeringen wilt doen: dus houden we het even op een simpel scheermesje.**

Je staat nu voor een belangrijke keuze: met de haren mee scheren of tegen de haren in scheren?
Tegen de haren in scheren zorgt bij velen voor kortere haren, maar vergroot wel de nodige risico’s (vooral als je een gevoelige huid hebt) op een geïrriteerde huid en iets later kans op ingegroeide haartjes.
Als het je eerste keer is raden we dus zeker aan om met de haren mee te scheren.

Begin met de gemakkelijke plekjes: vooral boven je pik. Hier kan nog niet zoveel mis gaan.
De moeilijkste plekken zijn de onderkant van je pik en de balzak. Zorg daar dat er absoluut geen overgebleven zeep op je balzak zit. Spoel deze dus echt goed af voor je daar begint te scheren. Trek waar nodig je zak extra strak. 
Alle haartjes weg? Spoel met wat kouder water af om de poriën te sluiten. Vervolgens kun je extra lotion aanbrengen zodat het niet achteraf gaat jeuken.

Dat was het! Hopelijk ben je er zonder wondjes vanaf gekomen. En nu kijken of je partner je beloond en je oraal getrakteerd wordt vanavond.

Previous articleWelke maat condoom heb je nodig?
Next articleVroegtijdig klaarkomen stoppen (deel 2): Simpele technieken om het langer vol te houden in bed

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here