Home Sekstips Taboes doorbreken: 4 senioren vertellen hoe seksspeeltjes hun leven hebben verbeterd.

Taboes doorbreken: 4 senioren vertellen hoe seksspeeltjes hun leven hebben verbeterd.

92
0
Taboes doorbreken: senioren praten over seksspeeltjes

In de media wordt er openlijk over gepraat en bekendheden delen steeds vaker openhartig hun liefde voor seksspeeltjes. Het gebruik van deze ‘toys’ wordt dan ook steeds minder taboe en groeit aan populariteit onder volwassen. Er is echter een groep gebruikers die er het meest baat bij heeft, terwijl veel mensen deze doelgroep in eerste instantie over het hoofd zien: Seksspeeltjes worden namelijk ook steeds populairder onder de 60-plussers.

Senioren zijn niet perse aseksueel

Veel mensen gaan er standaard vanuit dat de gemiddelde 60-plusser voornamelijk aseksueel is. Maar hoe meer wij op onderzoek gingen, hoe meer leuke verhalen wij wisten te verzamelen van ouderen die helemaal niet schaamtevol waren over hoe zij hun seksleven verbeteren met seksspeeltjes. Wij gingen met 4 verschillende senioren in gesprek, zowel in een relatie als vrijgezel, waarin zij niet alleen vertelden dat seksspeeltjes hen veel meer genot gaf, maar ook hoe zij enorme voordelen behaalden – zowel fysiek als mentaal – door seksspeeltjes in huis te halen.

Jos (67 jaar) is een vrijgezelle man die heeft ontdekt dat het niet alleen voor hemzelf gunstig uitpakt om seksspeeltjes te gebruiken.

Taboes doorbreken: Jos praat over seksspeeltjes gebruiken als vrijgezelle oudere man

Jos verteld: “Ik was vroeger nooit zo experimenteel, maar toen mijn vrouw drie jaar geleden plots overleed veranderde er iets in mij. Ik besefte me dat het leven te kort is om ouderwets met dit soort zaken om te gaan. Zij was altijd nogal vroom en moest niets van dat uitbundige weten, maar tja, toen zat ik dus ineens alleen. Op aanraden van mijn kinderen begon ik via het internet te daten. Al snel bleek dat er meerdere leeftijdsgenoten waren die ook gewoon op zoek waren naar leuke avontuurtjes. Ik kan op deze leeftijd echter soms wel wat meer stimulatie gebruiken, en zo kwamen er (vooral dankzij één specifieke vrouw) ineens seksspeeltjes bij kijken. Sindsdien kijk ik niet meer terug; het heeft de seksuele ervaringen veel intenser en plezieriger gemaakt, en ik heb sinds kort zelfs een eigen speeltje voor wanneer ik alleen thuis ben. Dit klinkt voor sommigen misschien gek, maar met dit speeltje geniet ik veel meer van de tijd die ik alleen spendeer en ben ik gedrevener tijdens een vrijpartij op een date. Veel vitaler zeg maar, en heb ik ook geleerd nog meer controle over mijn orgasmes te hebben – hierdoor geniet ik veel langer in plaats van even snel en dan er weer klaar mee zijn. Dat heb ik mijn hele leven nooit gehad en mijn bedpartners lijken dit ook enorm te waarderen.“

Hennie (67 jaar) en Pieter (71 jaar) zijn al bijna 45 jaar getrouwd, en besloten zo’n 8 jaar geleden het leven in de slaapkamer weer spannender te maken.

Taboes doorbreken: hennie en pieter praten over seksspeeltjes voor senioren

Hennie: “Alle kinderen waren ineens het huis uit, en we konden ons eindelijk weer helemaal op elkaar richten. We gingen er eens goed voor zitten en spraken over wat we nu gingen doen, en daar kwam bovendien naar boven dat we seksueel allebei hier en daar wat te kort schoten.” Pieter grapt: “Om een huwelijk zolang te laten werken moet je soms ook gewoon eerlijk zijn. Op sexueel gebied besloten we ons te verdiepen waar de pijnpunten lagen. Dit was niet altijd makkelijk, maar ik kan eerlijk zeggen dat het ons nog veel dichter bij elkaar heeft gebracht.”

Hennie gaat hier verder op in: “De speeltjes begonnen eigenlijk als een grapje, we spelen met Sinterklaas altijd zo’n dobbelspel met de familie en gooien dan alle cadeautjes op een stapel, en blijkbaar had 1 van de kinderen voor de grap bij een seksshop zijn inkopen gedaan. Uiteindelijk ‘won’ Pieter zo’n vibrerende ring voor rondom zijn ding, dit tot groot plezier van de familie. Er kwamen natuurlijk veel grapjes. Uiteindelijk lag dat ding er maar, tot we op een avond de stoute schoenen aandeden en het toch maar hebben geprobeerd. Het was eerst wat onwennig, maar al snel kregen we met dat ding erbij niet genoeg van elkaar.”


Pieter moet lachen en vertelt: “Als je mij dit 10 jaar geleden had verteld had ik je voor gek verklaard. Maar we hebben inmiddels nog meer speeltjes aangeschaft en het heeft ons beiden niet alleen op persoonlijk vlak veel meer levensgeluk gebracht, maar we zijn met elkaar samen ook nog eens veel gelukkiger. Het vervangt het seksleven niet, het voegt juist heel veel toe. Hennie vult aan: En ik las dat het ook nog eens goed is voor de gezondheid.

Bert (74 jaar) is een vrijgezelle man die al langere tijd het persoonlijke nut van speeltjes inziet.

Taboes doorbreken: senior Bert praat over seksspeeltjes als senior man

Bert: “Het is nu 21 jaar geleden dat ik van mijn vrouw ben gescheiden. Onze zoon begon me aan te moedigen om online te gaan daten, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar helemaal geen behoefte aan heb. Ik ben eigenlijk hartstikke tevreden in mijn uppie. Er zijn natuurlijk wel die onvermijdelijke neigingen naar seksueel contact, maar ik kwam er al snel achter dat ik daar niet per se een vrouw voor nodig heb.. Vooral met de technologie van tegenwoordig! Na de scheiding trok ik de stoute schoenen aan en kocht hier en daar eens wat in een shop, en merkte al snel dat het veel meer toevoegt dan alleen… het manueel met de hand doen, zeg maar. Ik heb momenteel de Kiiroo Keon masturbator, en die bevalt echt enorm goed. Als je persoonlijk eenmaal die taboe hebt doorbroken gaat er echt een hele wereld voor je open! Ik heb ineens zoveel meer plezier en slaap veel beter, en als ik dan toch nog af en toe eens een dame bezoek, dan hou ik het veel langer vol omdat die dingen je ook nog eens trainen, zodat ik in ieder geval waar voor mijn geld krijg.”

*De namen zijn gefingeerd vanwege privacy redenen. De echte namen zijn bekend bij de redactie. De foto’s dienen enkel ter illustratie en zijn geen foto’s van de ondervraagden.

Previous articleGeef je solo sessies een boost
Next articleVolop genieten van je oude dag: De beste seksspeeltjes voor ouderen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here