Home Sekstips Vroegtijdig klaarkomen stoppen – Deel 1: waarom je te snel klaar komt

Vroegtijdig klaarkomen stoppen – Deel 1: waarom je te snel klaar komt

313
0
Net69 Blog: Stop Vroegtijdig klaarkomen 1: verdrietige man

Veel mannen ervaren met regelmaat een probleem: vroegtijdig klaarkomen. Maar liefst 1 op de 3 mannen ervaart dit zelfs langdurig. Ze zouden het graag wat langer volhouden, maar kunnen toch hun orgasme niet onder controle houden. Zo kan een partner af en toe iets teleurgesteld zijn, en de mannen in kwestie vervolgens vaak ook in zichzelf. Dit kan op lange termijn erg negatieve effecten hebben op hun zelfbeeld.

Maar wat is de oplossing? Welke trucjes kun je gebruiken om het langer vol te houden? En op welke manier kun je zelf al tijdens het masturberen trainen om het langer vol te houden? Wij doken in de materie en besloten een serie blogs te maken over hoe je van je vroegtijdig klaarkomen af kunt komen. In dit eerste blog kijken we welke redenen er kunnen zijn dat je vroegtijdig klaarkomt.

***Disclaimer: wij van Net69 zijn geen medische specialisten of doctoren. De informatie in deze serie blogs over het stoppen van vroegtijdig klaarkomen zijn van verschillende bronnen verzameld en vervolgens met succes getest door onszelf. We kunnen echter geen garantie geven: bij serieuze problemen is het altijd aan te raden een medisch specialist in te schakelen.***

Net69 Blog: Stop Vroegtijdig klaarkomen 1: zachte banaan in hand

De oorzaken van vroegtijdig klaarkomen

Er zijn twee oorzaken waardoor wij mannen vroegtijdig klaarkomen:
a) Het is van psychische aard: het komt door emotionele problemen zoals stress en angst, of door een traumatische seksuele ervaring.
b) Het is van lichamelijke aard: sommige mannen hebben een aangeboren overgevoeligheid of zijn het fijne gevoel van seks niet gewend. Het kan in sommige gevallen ook komen door de Ziekte van Parkinson of door een ontsteking of knobbel in de schildklier.

Psychische problemen kunnen zowel een erectiestoornis als vroegtijdig klaarkomen veroorzaken

Mocht je vroegtijdig klaarkomen veroorzaakt worden door psychische problemen dan is dit bij veel mannen vaak van tijdelijke aard. Je had er nooit last van en nu ineens wel. Wellicht heeft de persoon bijvoorbeeld even stress op het werk of in de relationele sfeer. Houd het echter langer aan dan is het raadzaam een arts raad te plegen. Deze kan dan kijken of er misschien toch lichamelijk een probleem is, en deze zal je anders doorsturen naar een psycholoog. 

Onder psychologen zijn er die geloven dat een traumatische seksuele ervaring toen je jonger was ervoor kan zorgen dat je op latere leeftijd ineens seksuele problemen krijgt, dit kan zowel vroegtijdig klaarkomen veroorzaken, maar ook erectie problemen. 

Vooral als je eenmaal prestatieangst hebt ontwikkeld of bang bent dat je je erectie niet kunt behouden, kan zich juist daardoor een patroon ontwikkelen waardoor je steeds te snel klaarkomt.  
Mocht je het gevoel hebben dat dit bij jou het geval is, neem dan contact op met een professional (een relatietherapeut of een psycholoog).

Net69 Blog: Stop Vroegtijdig klaarkomen 1: verdrietige man

Vroegtijdig klaarkomen vanwege lichamelijke aard

Bij de meeste mannen met problemen zoals vroegtijdig klaarkomen komt het simpelweg omdat seks nou eenmaal hartstikke fijn voelt. Ze zijn wat overgevoelig en hebben wellicht nog niet zo heel veel ervaring. De fantasie slaat op hol, het sexy gehijg van de bedpartner, de warme intensiteit en de vurige passie, het superfijne gevoel van in iemand anders lichaam zitten: en ineens zijn ze op het moment dat ze niet meer kunnen stoppen en voila: ze komen te vroeg klaar. Meestal lossen ze dit op door gewoon voor een tweede ronde te gaan, maar nog beter zou zijn om die eerste keer sowieso geheel onder controle te hebben. Het kunnen timen om tegelijkertijd klaar te komen met je bedpartner is echt een hele zalige skill die je seksleven enorm verbeterd.  

Het enorm fijne gevoel van seks kon je tot voor kort niet zo gemakkelijk in je eentje thuis nabootsen. En hoewel de geluiden en warme intensiteit en zo’n sexy lichaam tegen je aan nog geen opties zijn (hoewel de momenteel aangeboden seksrobots wel steeds dichter in de buurt komen) kun je al wel degelijk een ervaring aangaan waarmee je jouw vroegtijdig klaarkomen kunt trainen. 

Je kunt namelijk leren te herkennen wanneer je bijna op het punt aankomt dat je klaar gaat komen. Leren hoe je lichaam reageert in dit soort situaties en weten wat je lichamelijk en geestelijk kunt doen om dit moment uit te stellen is wel degelijk vanuit je huis in je eentje te trainen. Er zijn vele kleine trucjes waardoor je jezelf langer in dat gelukzalige geile moment houdt, zonder al te snel kruit te schieten. En nee, je hoeft echt niet de hele tijd aan blauwe kaas,  of de gestolen miljoenen van Sywert van Lienden te denken om je hoofd afgeleid te houden: er zijn veel betere manieren!

Wil je leren hoe je kunt trainen het vroegtijdige klaarkomen te stoppen?
Binnenkort komt het volgende blog over hoe je stopt met vroegtijdig klaarkomen!

Previous articleReview: KIIROO’s PowerBlow: transformeer je favoriete stroker in de ultieme pijpmachine!
Next articleDe smaak van je sperma verbeteren

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here